25 imazhe që dëshmojnë sa të mëdha janë qytetet (FOTO)

Jetojmë në një botë tmerrësisht urbane dhe është vështirë të kuptohet se, përse ndodhë kështu. Sipas studimeve që janë marrë me këtë fenomen, ky grumbullim i njerëzve për të jetuar në zonat urbane ndikohet nga mundësia që ju ofrohet atyre për inovacione, mirëqenie ekonomike dhe shprehje personale.

Qytetet po ashtu ofrojnë më shumë mundësi për shfrytëzimin racional të burimeve për kokë banori.

Sido që të jetë, shtimi i përhershëm i numrit të banorëve në planetin tonë, ka ndikuar që, në vazhdimësi, qytetet të përjetojnë ndryshime të shkallës së gjerë.

Ne ju sjellim 25 imazhe nga ajri të 25 qyteteve, të cilat për mrekulli dëshmojnë kompleksitetin dhe shkallën e problemeve më te cilat duhet të ballafaqohen: pushteti lokal, planifikuesit hapësinor dhe sociologët, kur bëhet fjalë për politikat zhvillimore të një qyteti të caktuar.

Qytet e përzgjedhura janë ato që kanë dëndësinë më të madhe të popullsisë, numrin e rrokaqiejve apo dhe zhvillimin më të hovshëm nga të gjitha qytetet tjera në botë. /NGJYRA.COM/

1. Amsterdam, Holandë

qytete zhvillimi 001

2. Shanghai, Kinë

qytete zhvillimi 002

3. San Fransisco, SHBA

qytete zhvillimi 003

4. Hong Kong

qytete zhvillimi 004

5. New York City, SHBA

qytete zhvillimi 005

6. Paris, Francë

qytete zhvillimi 006

7. Londër, Mbretëri e Bashkuar

qytete zhvillimi 007

8. Berlin, Gjermani

qytete zhvillimi 008

9. Dubai, EBA

qytete zhvillimi 009

10. Sidnei, Australi

qytete zhvillimi 010

11. Bangkok, Tajlandë

qytete zhvillimi 011

12. Seul, Korea Jugore

qytete zhvillimi 012

13. Mexico City, Meksikë

qytete zhvillimi 013

14. Tokio, Japoni

qytete zhvillimi 014

15. Barcelonë, Spanjë

qytete zhvillimi 015

16. Buenos Aires, Argjentinë

qytete zhvillimi 016

17. Stamboll, Turqi

qytete zhvillimi 017

18. Mumbai, Indi

qytete zhvillimi 018

19. Toronto, Kanada

qytete zhvillimi 019

20. Rio de Janeiro, Brazil

qytete zhvillimi 020

21. Sao Paulo, Brazil

qytete zhvillimi 021

22. Milan, Itali

qytete zhvillimi 022

23. Kajro, Egjipt

qytete zhvillimi 023

24. Las Vegas, SHBA

qytete zhvillimi 024

25. Moskë, Rusi

qytete zhvillimi 025

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme