Erdogan: Referendumi përgjigje për 15 korrikun

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, para nisjes së vizitës së tij zyrtare në Bahrein, ka zhvilluar një konferencë për mediat në ambientet e aeroportit Ataturk në Stamboll, raporton Anadolu Agency (AA).

Në fjalën e tij, duke vënë në dukje se në muajt e fundit kanë ndodhur gjëra të rëndësishme të cilat mund të ndryshojnë çdo gjë, për sa i përket çështjes së Sirisë, Presidenti Erdoğan u shpreh: “Jemi duke punuar me një ritëm të lartë në mënyrë që të ecë përpara procesi i zgjidhjes së çështjes së Sirisë, si dhe të ndalet sa më parë gjakderdhja. Jemi në kontakt të vazhdueshëm me të gjitha grupet në Siri në kuadër të drejtësisë, legjitimitetit dhe të vërtetës, pa lënë mënjanë të drejtën e dëshmorëve sirianë. Unë besoj që kjo përpjekje e vendit tonë në bashkëpunim me miqtë do të shkojë në përfundime të mira”.

“16 prilli do të jetë një përgjigje për 15 korrikun”

Ndërsa në lidhje me referendumin për ndryshimet kushtetuese, Presidenti i Turqisë tha se vlerësimi i popullit është i rëndësishëm.

Duke e cilësuar këtë referendum si një përgjigje ndaj tentativës së FETO-s për grusht shteti Erdoğan ta: “16 prilli njëkohësisht do të jetë një përgjigje për 15 korrikun. Do të jetë një qëndrim i rëndësishëm ndaj 15 korrikut. Realisht askush nuk duhet ta çojë këtë çështje majtas ose djathtas. Ata të cilët thonë ‘jo’ faktikisht janë duke qëndruar në një vend ku qëndruan ata të 15 korrikut”.