FËMIJA NUK JU BINDET? KATËR RREGULLA TË ARTA

Sjellet e fëmijëve nuk është mirë të përgjithësohen ndaj për fat të keq dhe për fat të mirë nuk ka asnjë mënyrë universale efektive për t’i bërë ata të na binden.

Këtu janë disa këshilla se si të bëni që fëmija juaj t’ju bindet.

1. Tregoni vetëbesim- Rregulli i parë i artë është të tregoheni i sigurt në vetvete, pa u lëkundur apo hezituar. Kjo nuk do të thotë të qenit të ngurtë dhe të mbyllur, vetëm që të tregoni bindje për atë që ju jeni duke i kërkuar fëmijës.

2. Mësoji kuptimin e pushtetit– Autoriteti, megjithatë, ka një konotacion pozitiv dhe konstruktiv: Ai kërkon një sjellje të veçantë të fëmijës duke i përcjellë atij ndjenjën se ajo është mundësia e vetme (për arsye etike apo praktike, nuk ka rëndësi). Ndërsa britmat autoritare që dëgjohen, ndonjëherë edhe ndëshkimet, nuk duhet të drejtohen ndaj fëmijës e madje ndaj askujt. Për të fituar autoritetin, megjithatë, është e nevojshme që marrëdhënia prind-fëmijë të jetë e bazuar në një shkallë të lartë të besimit të ndërsjellë. Dhe kjo e fundit arrihet veçanërisht me dialog.

3. Bëja qejfin, por mos e shpërble- T’i kërkosh një fëmije për të rregulluar dhomën e tij dhe pastaj t’i bleni atij një lodër, sepse u bind, kjo nuk është një bazë e mirë për rritjen e një personi që të jetë i përgjegjshëm në të ardhmen. Është e rëndësishme që t’i komunikoni lumturinë tuaj fëmijës. Si dhe, nga ana tjetër, është e rëndësishme të mos e gjykoni apo ndëshkoni fëmijën që nuk dëgjon dhe nuk bindet.

4. Jepuni shembuj- Fëmijët edukohen përmes dialogut dhe rregullave që ju konsiderni si të drejta, por edhe me shembuj. Prandaj, mos i kërkoni fëmijëve të bëjnë diçka që kundërshtohet më pas mbi të gjitha nga i njëjti prind. Është e vetëkuptueshme se kjo do të jetë një humbje e qartë e besueshmërisë në sytë e fëmijëve.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme