Gara e robotikës në Kosovë

Zhvillimi i aktiviteteve të cilat stimulojnë fëmijët dhe moshat e reja për fushën e shkencave ekzakte, ka bërë që të shtohet interesimi edhe për robotikën.

Në Kosovë tashmë funksionojnë disa qendra në të cilat zhvillohen aktivitete ku fëmijët zhvillojnë imagjinatën e tyre.

“Bonevet” e cila prej disa vitesh funksionon në Gjakovë, ka zgjeruar aktivitetin edhe në Prishtinë, ndërsa pritet që të hapet edhe në qendrat e tjera kryesore të Kosovës.

Shtimi i aktiviteteve kreative ka bërë që të organizohet edhe gara e robotikës “Kosova Makers league”, e cila synon rritjen e cilësisë dhe stimulimin që aktivitete të tilla të shtohen edhe më shumë.

Lekë Zherka, nga “Bonevet”, në emisionin Sot të KTV-së ka shpalosur detaje të garës, si dhe mundësitë e pjesëmarrjes.

Intervistën e plotë ndiqeni në linkun e bashkangjitur:

https://www.youtube.com/watch?v=eo0crJAXJRc

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme