Kjo vijë shënon kufirin mes Belgjikës dhe Holandës (Foto)

Barle-Nassau është një qytet i vogël holandez që brenda vetë ka 22 enklava belge brenda të cilit ka edhe shtatë enklava holandeze.

Enklavat belge janë pjesë e komunitetit të tyre Barle-Hertog. Ky nuk është vetëm ilustrim, por tregon thelbin e dashurisë, kufiri ndërmjet Mbretërisë së Belgjikës dhe Mbretërisë së Holandës.

Në veçanti, kufiri në mes të këtyre dy vendeve sovrane e Beneluksit dhe anëtarë të Bashkimit Evropian, i cili ndodhet në provincën holandeze të Veriut Brabant, në qytetin lokale Barle-Nassau.

Dhe kjo vijë që shihni është kufiri, në mes të kafeneve ku njerëzit e të dyja anëve jetojnë bashkë afër njeri tjetrit