Supet të cilat kaherë i keni dëshiruar: Ushtrimi me shirita elastikë (Video)

Me ndihmën e vetëm një ushtrimi dhe të një rekuizite mund të forconi supet dhe bërthamat e muskujve.

Qëndrimi shtytës në një dorë me shiritin elastik është ushtrimi i intensitetit të ulët i cili në mënyrë efikase aktivizon muskujt e pjesës së mesme të trupit dhe të brezit të supeve.

Ky ushtrim përmirëson shpejtësinë dhe stabilitetin.

Stabiliteti ushtrohet duke kontrolluar eksplozivitetin dhe vënien e theksit në muskujt e bërthamës ashtu që shpatullat qëndrojnë në pozitën e poshtme në vend që të bëni lëvizje të uljes.

Gjë e mirë te shiritat elastikë është që gjithmonë mund t’i përshtatni me cilën forcë do ta tërhiqni shiritin.

Ushtrimin fillojeni me ngrohje prej 10 sekondash, pastaj pas lëvizjeve njëminutëshe (3 seri) për njërën dorë, bëni pauzë prej 10 sekondash.

Pastaj të gjitha përsëritni por me dorën tjetër, transmeton Telegrafi.

Ky është rundi i parë, ndërkaq bëni gjithsej midis 3 dhe 5 rundesh varësisht nga forma juaj.

Çelësi i suksesit në këtë ushtrim është shpejtësia, përkatësisht që të nxisni tensionin në vetë shiritin dhe që të kini kujdes që çdo përsëritje të jetë shpërthyese.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme