Te udhëtosh me shpejtësi 2700 km/orë, ky avion mund ta bëjë realitet

Nga Milano në Nju Jork në njëqind e tetëdhjetë minuta. Koha për të parë dy ndeshje futbolli. Nga Roma në Sidnei në shtatë orë.

Kjo është e mjaftueshme për të parë trilogjinë e filmave “Kryezoti i unazave”.

Ne do të duhet të presim disa vjet, por në “Boom Technology” janë të bindur: pas tre dekadash përfundon ‘purgatori’ i fluturimit supersonik.

Që në vitin 2003, ‘Concorde’ iu dhurua një hangari vetëm për t’u shfaqur për vizitorët e muzeve.

Tani një ‘American start-up’ – financuar nga disa Fondeve të Investimeve dhe Richard Branson, pronar i ‘Virgin’ – ka mbledhur disa nga mendjet e ndritura të ‘NASA’-s, ‘Boeing’, ‘SpaceX’, ‘Lockheed Martin’ dhe ‘Gulfstream’ për të mundësuar të punojnë për një avion të ri supersonik.

Këtu pastaj “Boom”, i gjatë 52 metra, krahët e hapur 18 metra dhe një shpejtësi maksimale prej Mach 2.2, dmth 2716 km, dy herë më shumë se shpejtësinë e zërit.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme