“Abazoviq do të merr fund sepse arrestoi ‘shefin’” – zbulohet biseda ndërmjet anëtarëve të grupit kriminal në Mal të Zi

Kur ta vrasim (Zoran) Ashaninin, atëherë ne do të kryejmë punë edhe me (Dritan) Abazoviqin sepse ai arrestoi shefin tonë.

Kjo pretendohet të jetë një pjesë e komunikimit të përgjuar midis të arrestuarit Goran Pantoviç (43) dhe një prej anëtarëve të grupit kriminal Kavaç, i cili është në posedim të policisë.

Madje, siç shkruan Vijesti.me, një prej të arrestuarve nga ajo organizatë madje e pranoi planin për likuidimin e Abazoviq, edhe para inspektorëve, përcjell Telegrafi.

Pantoviç u privua nga liria dje në mëngjes për shkak të likuidimit të Mojkovçanin – Zoran Ashanin (65).

Ministria e Punëve të Brendshme njoftoi se anëtarët e policisë, ndërsa zgjidhnin çështjen, zbuluan se jeta e zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq u rrezikua nga Slobodan Kashçelan dhe grupi i tij, për shkak të arrestimit të tyre javën e kaluar.

Siç thuhet më tej, rreth lajmit është informuar Kryeministri, Ministri i Policisë dhe kreu i ANB për atë rast. EUROPOL është gjithashtu i vetëdijshëm për faktet.

Sipas informacionit jozyrtar nga “Vijesti”, pas informacionit në lidhje me kërcënimin e mundshëm, Abazović ishte zhvendosur shprehimisht nga Herceg Novi të dielën, ku ai ishte për një vizitë zyrtare.

“Gjatë punës me kolegët e partisë, arriti informacioni për rrezikimin e tij, pas së cilës siguria e tij policore u forcua menjëherë dhe plani i tij i punës për pjesën e dytë të ditës u ndryshua, domethënë ai u transportua urgjentisht në Podgoricë”, ka thënë bashkëbiseduesi i “Vijesti”.

Dhe Ministria e Brendshme pretendon se informacioni që ata mblodhën tregon qëllimin e anëtarëve të grupeve të organizuara kriminale për të ndërmarrë veprime për të rrezikuar jetën e Abazoviqit.

Ministria ka shtuar se, në bashkëpunim me institucionet e tjera shtetërore, ata kishin marrë masa shtesë për të shtuar sigurinë e Abazoviqit.