Kendvështrime

Mbi kauzën tonë për Kudsin (Jerusalemin) dhe orientalizmin si pararendës i pushtimit

4 ditë më parë

Efektet e orientalizmit mbi botën akademike dalin në pah në çështjen e Kudsit. Kudsi është test litmusi i të gjitha shtresave. Ngjyra jonë mund të

Çfarë është e imja është e imja, dhe çfarë është e juaja është edhe e imja

5 ditë më parë

Një nga gazetat më të mëdha izraelite mban qëndrim kundër ndërhyrjes së Izraelit në Jeruzalemin Lindor duke e cilësuar pushtuese dhe jo të drejtë shpërnguljen

Ramizmi si debilizim i shoqërisë

6 ditë më parë

Kasaphana elektorale që organizoi rilindja në 25 prill po fillon të prodhojë efekte shumë më shqetësuese sesa rrëmbimi i pushtetit për një mandat katër vjeçar.

Bashkëpunimi i PD-së me Ramën do ishte legalizim i krimit zgjedhor

2 javë më parë

Nga Kim Mehmeti Në zgjedhjet e fundit në Shqipëri humbi mëmëdheu me në krye ‘partinë’ e atyre që besuan se ‘Rilindësit’ që ia morën vendit të

Kritikët e Bashës si vëzhgues ndërkombëtarë e jo si ‘kontribuues’ të humbjes!

2 javë më parë

Nga Kim Mehmeti  ‘Sa të bezdisshëm janë bërë këta ‘kufomëngrënësit’ e PD-së, që nisën ta kritikojnë kryetarin e vet ende pa përfunduar numërimi i votave. Dhe

Nga politika s’mund të pasurohet ai që e mbron, por ai që e shet atë që i takon popullit!

3 javë më parë

Shkruan: Kim Mehmeti Në Shqipëri vazhdon numërimi i votave dhe i tërë vendi i jeton ethet e para shpalljes së rezultateve përfundimtare. Dhe pasi të

‘Rilindja’ që e ‘vrau’ Shqipërin

3 javë më parë

Nga Kim Mehmeti Është e frikshme kur dëgjon se edhe në Shqipërinë e sotme, nuk mund të organizohen zgjedhje pa vrasje. Dhe se në mëmëdhe

Me 25 prill Shqipëria duhet ta abortojë ‘Rilindjen’

4 javë më parë

Nga Kim Mehmeti Popujt kanë të drejtë të gabojnë, por ata megjithatë, nuk maten nëpërmjet gabimeve që bëjnë por nëpërmjet asaj sa dine t’i korrigjojnë

Lapsi dhe SPAK si gomë e krimeve të pushtetit

4 javë më parë

Nga Andi Bejtja    Patronazhistët’, fatkeqësisht e kthyen daljen e të dhënave personale për publikun e thjeshtë nga një Megaskandal, në një Komedi. Dhe teksa Komedia

Pse ambasadorja Kim nuk është keqkuptuar, por…

1 muaj më parë

Fjalët që tha, gjërazi dhe në një sintaksë perfekte, ambasadorja simpatike Kim, shkaktuan një tërmet të nëndheshëm, te Shumica që aktualisht na qeveris. Sepse ata,

1 2 3 99