Apple paditet për monopolizim të aplikacioneve për iPhone

Një gjykatë e apelit ka vendosur se Apple duhet të përballet me akuzat dhe një padi që pohon se kompania e ka monopolizuar tregun për aplikacionet e iPhone.

Gjykata e Apelit ndryshoi të enjten një vendim nga një gjykatë më e ulët dhe vendosi që blerësit e  aplikacioneve që do ta paraqesin padinë janë blerësit e drejtpërdrejtë të aplikacioneve për iPhone nga Apple, në vend se nga zhvilluesit e aplikacioneve, dhe kështu padia ka qëndruar.

Blerësit kundërshtojnë 30 për qindëshin e “shtesës”, të cilat ata paguajnë për Apple. Kompania mbledh 30 për qind të të ardhurave të aplikacioneve nga palët e treta në dyqanin e saj, në një sistem të mbyllur në të cilën Apple kontrollon cilat aplikacione mund të punojnë në një iPhone, thuhet sipas të dhënave të gjykatës.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme