Artan Grubi avancimin e gjuhës shqipe e mbron duke folur maqedonisht!

Pas deputetit Xhevat Ademi, sot edhe deputeti tjetër i BDI-së Artan Grubi iu drejtua Kuvendit në gjuhën maqedonase. Ditëve të fundit shpeshtohen praktikat e diskutimit të deputetëve të BDI-së në gjuhën maqedonase edhe pse me ligjin në fuqi ata kanë të drejtë të flasin në gjuhën shqipe në Kuvend. Përderisa nuk e shfrytëzojnë të drejtën që veçmë ju takon me ligj, deputetët e BDI-së gjatë gjithë kohës debatojnë për avancimin e zyrtarizimit të gjuhës shqipe.

Ndryshe gjatë fjalimit të tij Grubi tha se BDI nuk është për federalizëm të shtetit dhe ndarjen e saj por për ruajtjen karakterit unitar.  /SHENJA

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme