BESA: Një pushtet që të lë pa ujë, së paku duhet ta lësh pa votë (VIDEO)

Meqë për shqiptarët e Maqedonisë është bërë luks të flitet për festivalet kombëtare, për garat sportive ose për aktivitetet kulturore, ne sot jemi këtu që me keqardhje të konstatojmë, ashtu siç shkruante Fan Noli dikur, se shqiptarët janë “pranë ujit, të palarë”. Ndonëse Zoti ka falur ujë me bollëk gjithandej pranë nesh, vendbanimet shqiptare edhe sot – në vitin 2016 – vazhdojnë ta vuajnë mungesën e ujit ose të kenë ujë që nuk mund ta pinë.

Lëvizja BESA ka bërë një hulumtim të vogël në këtë temë dhe konstatimi jonë është ky:

Vendbanimet shqiptare që kanë mungesë të ujësjellësit:
Fshatrat Dllapkidoll i Epërm dhe f. Drogomisht i Madh në Komunën e Kërçovës
Fshati Llopat në Kumanovë
Fshati Luboten në Komunën e Butelit – Shkup
Fshati Nigishtan në Gjorçe Petrov – Shkup
Vendbanimet shqiptare që kanë mungesë të vazhdueshme të ujit:
Lagjja e Vizbegut dhe disa rrugë të rrethit të Shutkës në Komunën e Shuto Orizarës dhe Butelit në Shkup
Fshatrat Tuhin, Sërbicë, Haranjell dhe Zhubrinë në Komunën e Kërçovës
Fshatrat Dobroshtë, Tearcë, Sllatinë, Përshevcë dhe Glogjë të Komunës së Tearcës – Tetovë
Fshatrat Kamjan, Pirok, Pallçisht, Siniçan, Kallnik, Rakovec të Bogovinës – Tetovë
Fshatrat Bukoviq, Llaskarcë, Radushë, Kondovë dhe Arnaqi e Poshtme të Sarajit – Shkup
Fshatrat Jabollcë, Çiflig dhe Svetapetkë të Komunës së Sopishtës – Shkup
Fshatrat Zhitoshë, Debresh dhe Llazhan të Komunës së Dollnenit
Komuna e Dibrës
Fshatrat Presille, Nerovë, Alldançe të Komunës së Krushevës
Fshatrat Tatesh i Epërm, Tatesh i Poshtëm, Livadhi dhe Novosellë të Strugës
Fshati Batincë i Komunës së Studeniçanit
Fshatrat Çajlë, Forinë dhe Çegran të Gostivarit
Qyteti i Tetovës
Fshatrat përreth Tetovës
III. Vendbanimet shqiptare që kanë probleme me cilësinë e ujit të pijshëm:

Nga fshati Llojan deri në fshati Nikushtak të Komunës së Likovës
Gati të gjitha vendbanimet e Komunës së Zhelinës
Fshati Nerasht – Komuna e Tearcës
Komuna e Vrapçishtit
Fshatrat Cernilishtë dhe Desovë të Komunës së Dollnenit
Fshati Rramanli – Kumanovë
Komuna e Haraçinës
Përveç kësaj, problem më vete është infrastruktura e vjetruar, në të cilën nuk është bërë asnjë investim që nga koha e ish Jugosllavisë, siç janë vendbanimet e Çairit, të Studeniçanit e shumë të tjera.

Ky është “suksesi” i këtij pushteti, kjo është gjendja në të cilën i ka lënë vendbanimet shqiptare ky pushtet. Në vend që të flasim për produksione filmi e për festival të poezisë, ky pushtet na bëri që ne ende të flasim për ujin dhe të mburremi nëse diku kemi mundësi të pimë ujë – asgjë më shumë se kaq.

Krejt kjo ka ndodhur dhe ndodhë në kohën kur partitë në pushtet, pra çifti VMRO-BDI, për më pak se dhjetë vite kanë shpenzuar gati 1 miliard euro para të qytetarëve për të bërë përmendore të carëve serbë, të pallateve e kafshëve në projektin “Shkupin 2014”.

Të gjendur në këtë situatë, Lëvizja BESA e gjykon si armiqësor këtë pushtet ndaj qytetarëve të tij dhe i fton qytetarët që ta dënojnë atë në zgjedhjet e 11 dhjetorit. Një pushtet që të lë pa ujë, së paku duhet ta lësh pa votë.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme