Biden porositë lidershipin të luftojnë korrupsionin dhe krimin e organizuar

Zëvëndëspresidenti amerikan, Joe Biden në konferencën e përbashkët me Presidentin Thaçi ka kërkuar nga klasa politike dhe shoqëria që ta luftojnë korrupsionin dhe krimin e organizuar.

Biden tha se korrupsionin është “kancer i shoqërisë” i cili e ndalon zhvillimin e Kosovës.

“Korrupsioni është kancer, kjo nuk është hiperbol. Çdo vend i cili përballet me korrupsion është pasojë e qeverisjes se fundit sepse nuk kanë mundur të ecin përpara. Nëse nuk e trajtoni këtë, mundësia që të ecni përpara, do të jetë e pamundshme. Shpresoj që do ta keni një Kosovë të fortë, demokratike pa korrupsion”.

Biden kërkoi që zyrtarët e akuzuar dhe të dënuar të largohen nga detyrat e shërbimit publik.

“Qeveria duhet të vazhdojë ta luftojë pandëshkueshmërinë. Kjo edhe duke parandaluar zyrtarët e akuzuar dhe të dënuar që ta kryejnë punën e tyre në shërbimet publike”, ka thënë ndër tjerash Biden.

Zëvëndëspresidenti amerikan, po ashtu tha se përdorimi i dhunës nuk është i tolerueshëm në një shoqëri demokratike.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme