Bordi i RTK-së “legjitimon” zgjedhjen e drejtorit, akuzohet për shkelje të rëndë ligjore

Bordi i Radiotelevizionit të Kosovës përmes një opinioni ligjor të Zyrës Ligjore të RTK-së “ka legjitimuar” zgjedhjen e Ngadhënjim Kastratit drejtor të përgjithshëm të RTK-së.

Por, dhënia e interpretimit nga Zyra Ligjore e RTK-së, institucion ky brenda RTK-së, është konsideruar shkelje e rëndë ligjore dhe me pasoja të veprës penale nga ekspertë juridikë. Sipas tyre, çdo interpretim i ligjit nga mekanizmat brenda institucionit punëdhënës është i paqëndrueshëm, shkruan sot Koha Ditore.

Bordi i RTK-së më 19 prill ka votuar për zgjedhjen e drejtorit. Por, kandidati Ngadhënjim Kastrati kishte arritur të siguronte 6 vota për dhe 1 kundër. Edhe pse Ligji për RTK-në, përkatësisht neni 32.3 i tij përcakton që “drejtori i përgjithshëm i RTK-së emërohet dhe shkarkohet me 2/3 e votave të anëtarëve të Bordit”, që, sipas ekspertëve, nënkupton se për zgjedhje nevojiten 7 nga 11 anëtarë sa me ligj i ka Bordi i RTK-së, Zyra Ligjore është përgjigjur ndryshe. Sipas saj, “mungesa e 4 anëtarëve të Bordit nuk mund të merret parasysh si pjesë e kuorumit pasi që mandatet e tyre janë joekzistente dhe se ato nuk mund të ushtrojnë mandatin e tyre sipas ligjit dhe përmes votës, në procesin e emërimit të drejtorit të përgjithshëm të RTK-së, sepse zgjedhja e tyre është një rrethanë e ardhshme e pasigurt, e cila nuk dihet se kur mund të ndodhë”.

Ky opinion ligjor, të cilin e posedon gazeta, mban nënshkrimin e zyrtarit ligjor, Shqipërim Spahiu, e jo të drejtorit të Zyrës Ligjore, Liridon Dalipi.

Burime të gazetës kanë thënë se Dalipi nuk ka pranuar që të nënshkruajë këtë dokument… (Më gjerësisht lexoni në Koha Ditore)

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme