Dëshmitari: Ish-prokurori Hamitaga mi kërkoi 5000 euro

Në gjykimin e ish-prokurorit Bajram Hamitaga për shpërdorim detyre dëshmoi Sadri Paçarizi.

Sadri Paçarizi, babai i Granit Paçarizit, të dëmtuarit të gjykimit ku ish-prokurori nga Prizreni Bajram Hamitaga po akuzohet për keqpërdorim të detyrës tha se i ishin kërkuar 5 mijë euro për rastin e djalit të tij.

I pyetur nga prokurori Arben Ismajli se a e di arsyen e prezencës së tij dëshmitari Sadri Paçarizi tha se ish-prokurori i Prokurorisë Themelore në Prizren i kishte kërkuar 5 mijë euro në takimin që kishte ndodhur në restorantin “Piknik”.

“Bajram Hamitaga më ka thënë ‘djalin e kam të sëmurë, kam dashtë me ardhur me t’i kërku 5 mijë euro e di se nuk më kishe kthy”, dëshmoi Paçarizi.

Dëshmitari tha se ky takim kishte zgjatur rreth 10 minuta ndërsa nuk i kishte kthyer përgjigje pozitive apo negative.

Dëshmitari lidhur me ish-prokurorin Hamitaga tregoi edhe një episod tjetër.

“Unë nuk mund të jem i përpiktë për ditën kur edhe e ka sjellë një kositëse për ta riparuar por mendoj se kjo ka ndodhur dy ose tri seanca para fundit lidhur me çështjen e djalit tim”, tha Paçarizi.

Ndonëse tha se punëtorinë e tij e kishte vetëm për nevoja personale, dëshmitari tha se pranoi ta riparojë kositësen e atëherë prokurorit vetëm për çështjen e djalit të tij.

“Kam pranu që ta bëj riparimin e kositëses sepse sipas meje kam pas hall për shkak të djalit tim”, tha Paçarizi.

Dëshmitari tha se riparimi mund të kishte vlerë prej 20 – 25 euro.

Sipas dëshmitarit, ish-prokurori Hamitaga edhe njëherë ia kishte dërguar për riparim kositësen, ndërsa ky shërbim kishte vlerë 15-20 euro.

Riparimi i kositëses nuk ishte i vetmi favor që sipas dëshmitarit, ish-prokurori Hamitaga i kërkoi familjes Paçarizi.

“Bajrami ma ka kërkuar dhe një çadër të diellit dhe atë personalisht mua duke më thënë se po më pëlqen një çadër për kopsht e unë i kisha të vendosur para restorantit 4-5 të tilla”, tha dëshmitari Paçarizi.

Çadra e cila sipas dëshmitarit kishte vlerë jo më shumë se 50 euro, nuk kishte qëndruar gjatë te prokurori Hamitaga.

“Kjo çadër pas dy ditësh është kthyer nga Luan Delili i cili më tha se Bajrami ka thanë që faleminderit por çadra qenka e vjetër dhe nuk i ka pëlqyer”, tha dëshmitari.

E gjithë dëshmia e Sadri Paçarizit u kundërshtua si nga avokati i ish-prokurorit, Hamitaga por edhe nga vetë ky i fundit.

“Deklarata e dëshmitarit është tendencioze dhe hakmarrëse ndaj meje meqenëse unë dëshmitarin e kam njohur qysh para 12 vitesh”, tha Hamitaga.

Ish-Prokurori Hamitaga tha se vërtet që kishte riparuar kositësen te Sadri Paçarizi dhe i kishte ofruar para një punëtori të dëshmitarit, por ai i kishte thënë se nuk ka nevojë të paguaj.

Lidhur me çadrën ish-prokurori Hamitaga tha se nuk ishte funksionale dhe se ishte jashtë përdorimit.

Hamitaga më tej tha se në kohën kur ka ndodhur rregullimi i kositëses së barit, ai kishte ushtruar profesionin e avokatit.

Pasi dëgjuan dëshminë e dëshmitarit Sadri Paçarizi, mbrojtja e Hamitagës propozoi që Prokuroi i Prokurorisë Speciale të Kosovës, Sylë Hoxha, ish-kryeprokuror i Prizrenit të ftohet në cilësinë e dëshmitarit për të sqaruar disa fakte lidhur me aktakuzën e ish-prokurori Hamitaga ndaj Granit Paçarizit.

Bajram Hamitaga ishte prokuror i rastit ku Granit Paçarizi akuzohej për armëmbajtje pa leje dhe pastaj edhe në rastin ku akuzohej për vrasje në tentativë.

Pas shpërthimit të këtij skandali për të cilin ekskluzivisht raportoi “Drejtësia në Kosovë”, rasti i Granit Paçarizit po gjykohet në Gjykatën e Ferizajt.

Sipas aktakuzës, i pandehuri Hamitaga, i cili ka qenë prokuror në Prokurorinë Themelore të Prizrenit, nga muaji korrik i vitit 2013 deri më 22 janar 2015, në cilësinë e personit zyrtar me qëllim të përfitimit të dobisë pasurore për vete dhe djalin e tij, duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin e tij zyrtar, nuk i ka përmbushur detyrat e tij zyrtare, me çka ka kryer veprën penale të keqpërdorimit të detyrës zyrtare apo autoritetit zyrtar.

Aktakuza ndaj Hamitagës u ngrit në shtator të vitit të kaluar, disa muaj pas hulumtimit të Emisionit “Drejtësia në Kosovë” për të./Kallxo.com

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme