Digjitalizimi: Është absurde që ne të sjellim certifikatë të lindjes në MPB, thotë drejtoresha e “Maqedoni 2025”

Drejtorja ekzekutive e OJQ-së “Maqedonia 2025” reagon për shkallën e pamjaftueshme të digjitalizimit në institucionet publike dhe administratën. Sipas saj, qeveria duhet të kuptojë se qasja digjitale në informacion nuk është më e ardhmja, por e tashmja. Dhe është e rëndësishme për funksionimin e pa penguar dhe të shpejtë të sistemit të përgjithshëm.

– Advertisements –

“Shembulli më qesharak është kur shkon për të marrë letërnjoftimin për herë të parë në Ministrinë e Brendshme, një institucion që ka të gjitha të dhënat për popullsinë dhe duhet të sjellësh certifikatë të lindjes, diçka që duhet të jetë në regjistrat e tyre. Qeveria duhet të kuptojë se kjo nuk është e ardhmja, por e tashmja”, tha Mojsoska.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme