Do të hapen sërish dyert e Mekës dhe Medinës për besimtarët nga mbarë bota

Një janari i vitit 2021 është data e shumë pritur nga besimtarët muslimanē nga mbarë bota. Arabia Saudite ka vendosur që në këtë datë të hapë sërish qytetet e shenjta Mekën e Medinën për gjithë besimtarët.
Për shkak të pandemisë Covid 19
Arabia Saudite në qershor të këtij viti kufizoi Haxhin për njerëzit që jetojnë brenda vendit për shkak të pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19), duke mbyllur dyert për haxhinjtë nga jashtë.

Vetëm një numër i kufizuar i njerëzve nga të gjitha kombësitë që jetojnë në Arabinë Saudite u lejuan të kryejnë Haxhin vjetor. Kurse prej janarit (pas katër muajve) besimtarët do të munden të kryejnë umren.