E dini se në një rrugë në Shkodër e mban emrin “Srbija”?

Disi e pazakontë, por në Rranxë të Bushatit, afro 15 kilometra larg nga qyteti i Shkodrës një rrugë mban emërtimin “SRBIJA”.

Emrat e rrugëve vendosen nga autoritet lokale dhe deri tani kishim parë emërtime ekzotike siç janë në Kamëz, por jo emërtime që cënojnë historinë apo prekin ndjeshmërinë nacionaliste.

Fotot e rrugës janë publikuar nga “Malësia.org” e cila shkruan: “Si ka mundësi që kjo rrugë e mori këtë emërtim, si e pranuan vendasit dhe e lejoi pushteti lokal nuk është e qartë, por një gjë është e qartë, se nga mbrëmë tabela e kësaj rruge u fshi me ngjyrë të zezë.”

 

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme