Familjarët e të pagjeturve kërkojnë që të zbulohet fati i familjarëve të tyre

Në takimin gjithëpërfshirës për lansimin e Themelimit të Tribunalit për Krimet e Serbisë në Kosovë, Bajram Qerkini, kryetar i Këshillit Koordinues të Asociacioneve të Familjarëve të të Zhdukurve, tha se kanë vuajtur shumë dhe do të vuajnë ende,  por shpresat janë  se do të bëhet një hap më i madh në këtë drejtim.

“Sot nuk do të flas vetëm për djalin tim dhe familjen time, por në emër të 1647 të familjeve të të zhdukurve. Andaj  duhet të kërkojmë drejtësi dhe nuk është hera e parë sot që po bëjmë kërkesa për drejtësi”, tha Çerkini.

Ai vlerësoi se kjo është një iniciativë mjaft e qëlluar.

Nusrete Kumnova në emër të shoqatës “Thirrjet e Nënave”, tha se sot është e gëzuar që institucionet e Kosovës edhe pse vonë marrin vendime të drejta për gjykimin e krimeve serbe në Kosovë.

Ajo bëri thirrje institucioneve të Kosovës që të punohet edhe më shumë për të pagjeturit.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme