Gjysma e ushtrisë serbe vendosen në kufi me Kosovën (FOTO)

Në vitin 2006, ushtria serbe u riorganizua në gjashtë brigada. Katër prej këtyre brigadave janë pozicionuar në afërsi të kufirit me Kosovën.

Këto katër brigada kanë përmasat e divizioneve klasike konvencionale me nga 10 batalione secila.

Dy brigadat e tjera, sipas mediave serbe, janë të profilizuara njëra si brigadë artilerie të përzierë dhe një si brigadë forcash speciale.

Nga këto gjashtë brigada, brigada e dytë është e vendosur në kazermën “Jovo Kursula”, e cila gjendet në Krajlevo, vetëm 50 kilometra larg kufirit verior të Kosovës. Ndërsa, brigada e tretë e këmbësorisë, së bashku me brigadën e artilerisë së rëndë, janë të vendosura në Nish, rreth 60 kilometra larg Kosovës.

Brigada katërt e këmbësorisë e ka komandën në Vranjë, por përveç bazës së Vranjës, ka edhe bazën e re të Bujanocit

Baza “Jug” është me modernja në Serbi dhe ndodhet në Cepotinë të Bujanocit, vetëm 8-9 kilometra nga kufiri me Kosovën.

Kjo bazë është ndërtuar në 33 hektarë dhe në të ndodhen 66 objekte, ndërsa mund të vendosen afro 1 mijë ushtarë profesionistë.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme