Haxhi me pak fjalë: E gjithë procedura dhe rrugëtimi deri në Mekë

Dita e parë e haxhit të në Mekë pritet të jetë e Premtja, 9 Gusht 2019.

Për myslimanet, Haxhi kujton edhe veprimet e Profetit Muhamed në “Haxhin e tij të lamtumirës” në vitin 632 sipas kalendarit gregorian. Haxhi është një nga shtyllat kryesore të besimit islam që synon të bashkojë njerëzit me Zotin, por edhe me njëri-tjetrin.

Më shumë se 1.8 milionë haxhilerë kanë mbërrijtur këto ditë në Meke, ndërsa 2.5 është numri total i atyre që do të kryejnë haxhin sivjet.

Kjo shifër paraqet sfidë për autoritetet të cilat bëjnë më të mirën për të ofruar akomodim, ushqim dhe kujdes shëndetësor për këdo që ka nevojë.

Haxhi është i detyrueshëm një herë në jetë për të gjithë muslimanët që posedojnë mjetet për ta kryer.

Por të shohim këtë proces të udhëtimit gjashtë-ditor hap pas hapi.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme