Irani, përkrahësi më i madh i terrorizmit në botë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës e cilësojnë Iranin si shtetin që më së shumti përkrah terrorizmin global, thotë Sekretari amerikan i Mbrojtjes, James Mattis.


Mediet iraniane kanë raportuar se Irani ka zhvilluar teste të raketave balistike me rreze të gjatë veprimi dhe shumë pajisjeve tjera ushtarake duke u përpjekur të tregojë ‘muskujt’, në një kohë kur marrëdhëniet me SHBA’në janë tensionuar, shkruajnë mediat ndërkombëtare.

gettyimages-628352808

“Ne kemi parë sjelljet e këqija të Iranit, veprimeve të tyre që prej Libanit, Sirisë, Bahreinit e deri në Jemen. Këto gjëra duhet të adresohen në një moment të caktuar”, tha Mattis.