Kanceri i gjirit, ja se si fitohet beteja falë numrave të duhur

Për të mundur tumorin që u merr jetën cdo vit mijëra nënave në të gjithë botën, duhet të kesh “numrat e duhur”. Bëhet fjalë sipas TechSot.al për simulacionet që mundësojnë rindërtimin e mekanizmave që bëjnë funksionimin e disa proteinave të përfshira tek kjo sëmundje. Kjo në mënyrë që të përshtaten ilace gjithmonë e më kurative dhe selektive.

 
Demonstrimi vjen nga një studim që shkon drejt e në zemër të një familjeje molekulash të të rëndësishme për fillimin dhe trajtimin e kancerit të gjirit dhe jo vetëm. E publikuar në Journal of Physical Chemistry Letters, studimi është ndërmarrë nga një grup studentësh të Insitutit të kërkimeve të Biomedicinës në Universitetin e Zvicrës.

Përmes simulimeve numerike thotë TechSot.al kërkuesit kanë arritur të zbulojnë atë që eksperimentet nuk kanë mundur kurrë të demonstrojnë. Mekanizamt e funksionimit të Citokromeve P450. Këto të fundit janë enzima që kanë një rol thelbësor në metabolizmin e përbërë nga homrone të ndryshme dhe medikamente./Techsot.al/

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme