Këto janë 5 ushqimet më të shtrenjta në botë

Produktet e konsumit që prodhohen me vështirësi, sjellin rritje të çmimit. Pavarësisht kësaj, njerëzit dëshirojnë të paguajnë shuma marramendëse për të provuar kënaqësinë e të shijuarit një pjatë apo frut të mirë.
Ne po ju rendisim 10 ushqimet më të shtrenjta në botë.

1. Tartufi i bardhë
Në vend të parë është tartufi i bardhë Alba, që gjendet në Piemonte. Që ky lloj tartufi është i shtrenjtë, kjo nuk përbën ndonjë gjë të re, por ky i kalon pritshmëritë. Një biznesmen nga Hong Kongu ka paguar rreth 160 mijë dollarë për një tartuf që peshonte rreth 1.5 kg.
[{ loading … }]
2. Havjari iranian
Në vend të dytë qëndron një cilësi e rrallë e havjarit iranian. Ajo që e rrit çmimin është paketimi. Havjari është shitur në një kuti prej floriri 24 karat. Vlera e tij ishte 25 mijë dollarë.

3. Bostani Yubari
Keni menduar ndonjëherë që të paguani 23 mijë dollarë për një bostan. Bëhet fjalë për një frut mjaft të rrallë, që gjendet në Japoni. Tregtarët e bostanit Yubari, thonë se çmimi është i justifikueshëm. Çdo vit prodhohen vetëm 100 ekzemplarë dhe ai që i ka privuar, siguron se ëmbëlsia e tij është e unike.

4. Shalqiri i zi
vend të katërt qëndron shalqiri i zi që rritet në Japoni. Çdo vit prodhohen vetëm pak kokrra dhe shitet 6100 dollarë një.

Këto janë 10 ushqimet më të shtrenjta në botë
Autori: Lajmi.net Lifestyle, Receta2:22, 24 July 2016

Produktet e konsumit që prodhohen me vështirësi, sjellin rritje të çmimit. Pavarësisht kësaj, njerëzit dëshirojnë të paguajnë shuma marramendëse për të provuar kënaqësinë e të shijuarit një pjatë apo frut të mirë.

Ne po ju rendisim 10 ushqimet më të shtrenjta në botë.

1. Tartufi i bardhë
Në vend të parë është tartufi i bardhë Alba, që gjendet në Piemonte. Që ky lloj tartufi është i shtrenjtë, kjo nuk përbën ndonjë gjë të re, por ky i kalon pritshmëritë. Një biznesmen nga Hong Kongu ka paguar rreth 160 mijë dollarë për një tartuf që peshonte rreth 1.5 kg.

1

2. Havjari iranian
Në vend të dytë qëndron një cilësi e rrallë e havjarit iranian. Ajo që e rrit çmimin është paketimi. Havjari është shitur në një kuti prej floriri 24 karat. Vlera e tij ishte 25 mijë dollarë.

2

3. Bostani Yubari
Keni menduar ndonjëherë që të paguani 23 mijë dollarë për një bostan. Bëhet fjalë për një frut mjaft të rrallë, që gjendet në Japoni. Tregtarët e bostanit Yubari, thonë se çmimi është i justifikueshëm. Çdo vit prodhohen vetëm 100 ekzemplarë dhe ai që i ka privuar, siguron se ëmbëlsia e tij është e unike.

3

4. Shalqiri i zi
vend të katërt qëndron shalqiri i zi që rritet në Japoni. Çdo vit prodhohen vetëm pak kokrra dhe shitet 6100 dollarë një.

4

5. Pica 007
Pica 007 është një prodhim italian por që shitet në Skoci nga shefi Crolla. Baza e saj është normale, por mbushja e bën të veçantë. Shefi hedh brenda saj karavidhe të marinuara në konjak, havjar, shampanjë, salmon të tymosur, proshutë parma, uthulla balsam dhe në fund një fletë ari 24 karat. Pica kushton 3.800 euro.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme