Kjo është pasaporta më e fuqishme në botë, në top 10 nuk është ShBA

Gjermania ka pasaportën më të fuqishme në botë, sipas rezultateve të një renditjeje të udhëtimeve për 2017-n, transmeton koha.net.

Pasuar nga Suedia, e cila zë vendin e dytë, e pas saj Singapori, që renditet si më i fuqishmi në Azi.

Kjo ranglistë është bërë nga Passportindex.org, e cila merr parasysh numrin e rajoneve pa viza dhe vendeve që pasaporta e tyre ka qasje në të, transmeton koha.net.

Këtu përfshihen destinacionet që janë për të gjithë pa viza e edhe ata që kërkojnë viza pas mbërritjes.

Pasaporta e Gjermanisë ua mundëson mbajtësve të saj të udhëtojnë në 158 shtete në botë pa pasur nevojë për viza para nisjes drejt tyre, dhe është e para në listë.

Pasaporta e Kosovës zë vendin e 182-të, ndërsa mund të shkohet me të pa viza në 39 shtete.

Ndërsa ajo e Shqipërisë është shumë më e fuqishme se e Kosovës, dhe mban vendin e 93-të, dhe mund të vizitojnë 94 vende pa viza.

Kjo është lista e plotë e pasaportave të 199 shteteve të botës:
1. Germany (158) *
2. Sweden (157)
3. Singapore (157)
4. Denmark (156)
5. Finland (156)
6. France (156)
7. Spain (156)
8. Switzerland (156)
9. Norway (156)
10. United Kingdom (156)
11. United States of America (156)
12. Italy (155)
13. Netherlands (155)
14. Belgium (155)
15. Austria (155)
16. Luxembourg (155)
17. Portugal (155)
18. Japan (155)
19. Malaysia (154)
20. Ireland (154)
21. Canada (154)
22. New Zealand (154)
23. Greece (153)
24. South Korea (153)
25. Australia (153)
26. Czech Republic (152)
27. Iceland (152)
28. Hungary (151)
29. Malta (150)
30. Poland (150)
31. Slovenia (149)
32. Slovakia (149)
33. Lithuania (149)
34. Latvia (149)
35. Estonia (148)
36. Liechtenstein (147)
37. Cyprus (145)
38. Croatia (143)
39. Bulgaria (143)
40. Brazil (143)
41. Monaco (143)
42. Romania (142)
43. Argentina (141)
44. Hong Kong (140)
45. Chile (140)
46. San Marino (138)
47. Andorra (138)
48. Israel (137)
49. Brunei (134)
50. Barbados (132)
51. Mexico (130)
52. Vatican City (130)
53. Bahamas (129)
54. Uruguay (128)
55. Seychelles (126)
56. Antigua and Barbuda (124)
57. Saint Kitts and Nevis (123)
58. United Arab Emirates (122)
59. Trinidad and Tobago (121)
60. Costa Rica (121)
61. Venezuela (121)
62. St. Vincent and the Grenadines (120)
63. Peru (119)
64. Taiwan (119)
65. Mauritius (118)
66. Saint Lucia (118)
67. Macao (116)
68. Panama (116)
69. Paraguay (116)
70. Grenada (115)
71. Vanuatu (113)
72. Dominica (112)
73. Serbia (111)
74. El Salvador (111)
75. Samoa (110)
76. Honduras (110)
77. Solomon Islands (109)
78. Tonga (107)
79. Tuvalu (107)
80. Guatemala (107)
81. Macedonia (FYROM) (106)
82. Moldova (104)
83. Turkey (104)
84. Colombia (104)
85. Kiribati (103)
86. Russian Federation (103)
87. Nicaragua (102)
88. Marshall Islands (102)
89. Montenegro (101)
90. Bosnia and Herzegovina (99)
91. Palau (99)
92. Micronesia (99)
93. Albania (94)
94. South Africa (90)
95. Ukraine (87)
96. Timor-Leste (84)
97. Belize (82)
98. Kuwait (82)
99. Qatar (77)
100. Jamaica (76)
101. Ecuador (75)
102. Fiji (74)
103. Guyana (74)
104. Bahrain (73)
105. Maldives (72)
106. Nauru (70)
107. Oman (70)
108. Thailand (70)
109. Suriname (70)
110. Botswana (69)
111. Kazakhstan (69)
112. Saudi Arabia (67)
113. Belarus (67)
114. Papua New Guinea (67)
115. Georgia (67)
116. Bolivia (67)
117. Lesotho (66)
118. Malawi (65)
119. Swaziland (64)
120. Namibia (64)
121. Kenya (64)
122. Gambia (63)
123. Cape Verde (63)
124. Tanzania (62)
125. Tunisia (61)
126. Azerbaijan (61)
127. Philippines (60)
128. Cuba (60)
129. Zambia (59)
130. Zimbabwe (58)
131. Armenia (58)
132. Indonesia (58)
133. Kyrgyzstan (58)
134. Ghana (57)
135. Uganda (57)
136. Mongolia (57)
137. China (57)
138. Sierra Leone (56)
139. Morocco (55)
140. Benin (55)
141. Guinea (54)
142. Cote D’Ivoire (Ivory Coast) (54)
143. Uzbekistan (54)
144. Tajikistan (54)
145. Senegal (53)
146. Sao Tome and Principe (53)
147. Burkina Faso (52)
148. Mauritania (52)
149. Dominican Republic (52)
150. Haiti (52)
151. Mali (51)
152. Togo (50)
153. Niger (49)
154. Madagascar (49)
155. Turkmenistan (49)
156. Mozambique (48)
157. Rwanda (48)
158. Vietnam (48)
159. Chad (48)
160. Gabon (48)
161. Cambodia (48)
162. Egypt (48)
163. Bhutan (48)
164. Guinea-Bissau (47)
165. Algeria (47)
166. Comoros (47)
167. India (46)
168. Jordan (46)
169. Laos (45)
170. Liberia (44)
171. Central African Republic (44)
172. Angola (43)
173. Cameroon (43)
174. Congo (43)
175. Equatorial Guinea (43)
176. Burundi (42)
177. Nigeria (41)
178. Myanmar (40)
179. Yemen (40)
180. Djibouti (40)
181. Congo (Dem. Rep.) (39)
182. Kosovo (39)
183. North Korea (39)
184. Lebanon (38)
185. Palestinian Territories (37)
186. Nepal (37)
187. Libya (37)
188. Iran (36)
189. Eritrea (36)
190. Sudan (36)
191. Bangladesh (35)
192. Sri Lanka (35)
193. South Sudan (34)
194. Ethiopia (34)
195. Somalia (30)
196. Syria (29)
197. Iraq (28)
198. Pakistan (26)
199. Afghanistan (23)

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme