Kjo është përbërja e Qeverisë së re të Serbisë (Lista)

Parlamenti serb ka miratuar ndryshimet në Ligjin për Ministritë, të cilat ofrojnë krijimin e dy ministrive të reja për mbrojtjen e mjedisit për integrimin evropian.

 

Kështu, qeveria e re, thuhet të udhëhiqet nga Ana Brnabiq dhe të ketë 18 ministri dhe tre ministra pa portofol, raporton b92, transmeton Indeksonline.

Rreth këtij ndryshimi në ligj, votuan 157 deputetë, 11 ishin kundër. Sipas njoftimeve paraprake, Brnabiq do të paraqesë një ekspoze për formimin e qeverisë e re.

Kjo është përbërja e re e qeverisë serbe:

Ana Brnabiq: Kryeministre

Ivica Daçiq-Ministër i Jashtëm

Nebojsa Stefanoviq-Ministër i Brendshëm

Rasim Ljajiçq-Ministre e Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit

Branko Ruzhiq-Ministër i administratës shtetërore dhe vetëqeverisjes lokale

Dushan Vujoviq-Ministër i Financave

Goran Knezeviq-Ministër i Ekonomisë

Branislav Nedimoviq-Ministër i Bujqësisë

Zoran Mihajloviq-Ministër i ndërtimi, transportit dhe infrastrukturës

Goran Trivan-Ministër i ekologjisë

Aleksandar Antiq-Ministër i minierave dhe energjisë

Nela Kuboroviq-Ministër i Drejtësisë

Aleksandar Vulin-Ministër i Mbrojtjes

Mladen Sarceviq-Ministër i arsimit, shkencës dhe zhvillimit teknologjik

Zlatibor Loncar-Ministër i shëndetësisë

Zoran Djordjeviq-Ministër i Punës, Veteranëve dhe Çështjeve Sociale

Vladan Vukosavljeviq-Ministër i Kulturës

Sllavica Gjukiq Dejanoviq-Ministër pa portofol i ngarkuar për demografi

Milano Krkobabiq-Ministër pa portofol i ngarkuar për zhvillimin rajonal dhe koordinimin e punës së ndërmarrjeve publike.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme