Kompania kineze TCL blen të drejtat për markën e telefonave BlackBerry

BlackBerry ka nënshkruar të drejtat dhe marrveshjën për të prodhuar telefonat e saj kompania kineze TCL Communication Technology Holdings.

Sipas kushteve të marrveshjes, TCL  telefonat e prodhuar do të paisen me softuerët e sigurisë së BlackBerry.

Marrëveshja e re i jep TCL të drejta për të prodhuar dhe shitur telefonat BlackBerry në të gjitha vendet e botës përveç Indisë, Sri Lankës, Nepalit, Bangladeshit dhe Indonezisë të cilët janë tregjet më të mëdha të BlackBerry.

Në vitin 2009, kompania ka mbajtur 30% të tregut të telefonave ku tani ka rënë në 0.1 %./Indeksonline/