Kushtetuesja vendosi për uljen e pagave të zëvendëskryeministrave

Gjykata kushtetuese anuloi një pjesë të nenit 14 të Ligjit për paga dhe kompensime të tjera të deputetëve dhe konstatoi se funksioni “nënkryetarët e Qeverisë” nuk ekziston në qarkullimin ligjor të Republikës së Maqedonisë dhe në këtë mënyrë nuk mund të llogarisë një koeficient të posaçëm të pagës për atë funksion.

Gjykata kushtetuese konsideron se funksioni zëvendës kryeministër është fiktiv, kjo nënkupton se atyre do ju ulet rroga, transmeton aktuale.mk.

Ky vendim vjen nga nisma e partisë politike “E majta” që në muajin dhjetor ngriti kërkesë për vlerësimin e kushtetutshmërisë së nenit 14 të ligjit për paga dhe kompensime.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme