Mali i Zi ka tre herë më pak banorë sesa Kosova

Mali i Zi ka 621,383 banorë, gati gjysma e të cilëve jetojnë në tri nga 21 komuna. Në Podgoricë jetojnë 187.085 banorë, që janë 30 për qind e numrit të përgjithshëm të banorëve të këtij vendi i cili është bërë mollë sherri sa i përket caktimit territorial me Kosovën. Sipas rezultateve preliminare të regjistrimit të popullsisë në prill të këtij viti, Mali i Zi ka 194.795 familje dhe 316.083 banesa. Familja mesatare në Mal të Zi përbëhet nga 3,2 anëtarë, njofton portali Sakte.net

Ndërsa, sipas regjistrimit të fundit të popullatës në Kosovë, është evidentuar se jetojnë rreth 1 milion e 800 mijë banorë./Sakte.net

Lini Një Koment

Shiko t'gjithë komentet

Veq Lexuesit e regjistruar mund të komentojnë