Marrëdhëniet mes presidentit dhe kryekinistrit kroat janë të dobëta

Marrëdhënia mes presidentit kroat, Zoran Milanoviq dhe kryeministrit, Andrej Plenkoviq është në pikën më të ulët. Pas mosmarrëveshjeve në politikën e jashtme, ata mezi takohen në publik.

Të martën ka dhënë deklaratë vetëm kryeministri, por të mërkurën duhet të flasin sërish të dy, presidenti nga Varazhdini, kryeministri nga Rugvica e Kroacisë.

Presidenti ka mbetur pa deklarata sot pas këshillit ekonomik, ndërsa kryeministri po i përgjigjej pyetjeve pas një takimi me kryetarët e komunave.

“Është hera e parë që nga viti 2000 që kemi një sistem të tillë, ku dikush që është zgjedhur President i Republikës është ekskluzivisht në funksion të opozitës dhe jo në funksion të funksionimit demokracisë, duke unifikuar të të gjithë komponentët”, ka thënë Plenkoviq, raporton N1.

Qeveria është konstruktive dhe presidenti shkatërrues, thotë kryeministri, duke renditur se çfarë bën dhe çfarë thotë presidenti “Mirë, të gjithë po bëjnë pjesën e tyre”.

Problemi është se ata nuk pajtohen për çështjet për të cilat duhet të bashkëpunojnë. Plenkoviq akuzon Milanoviqin për shkatërrim të vazhdueshëm. Sa i përket marrëdhënieve ndërkombëtare, pasi kritikoi udhëtimin në Ukrainë, deklaratat për Srebrenicën dhe së fundi, sulmin ndaj diplomatëve kroatë në Bashkimin Evropian, besnikërinë e të cilëve ai filloi ta vinte në dyshim.

“Nuk mund të grindesh me të gjithë, të ofendosh njërin, tjetrin, shtetin, kjo të çon vetëm në shkatërrim, kështu me siguri nuk mund të arrihet asgjë”, thotë Plenkoviq.

Në mungesë të komunikimit, rotacionet në misionet diplomatike ende nuk janë rënë dakord. Nga Ministria e Jashtme dhe Evropiane mësojmë se mandatet do t’iu mbarojnë 29, ose vitin e ardhshëm për rreth 40 konsuj të përgjithshëm dhe ambasadorë.

Komunikimi është ankesa kryesore e shumë përkrahësve të Milanoviqit deri dje. Pyetja është nëse ai ende synon të njëjtin audiencë.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme