Mbahet konferenca rajonale ‘NATO dhe Ballkani Perëndimor’

Shoqata e Malazezëve të Kosovës organizon konferencën rajonale te Shoqërisë Civile me temë “NATO dhe Ballkani Perëndimor: Ndikimi në sigurinë rajonale i anëtarësimit të Malit të Zi”.

Konferenca do të selljë një numër të respektueshëm të zërave kredibil të aktivistëve të shoqërisë civile dhe analistëve të çështjeve të sigurisë nga vendet e Ballkanit Perëndimor, përshirë Kosovën, Serbinë, Malin e Zi, Shqipërinë dhe Maqedoninë.

Konferenca synon të vendos një platormë të diskutimeve profesionale mbi pikëpamjet e shoqërisë civile në raport me sigurinë rajonale, kërcënimet dhe sfidat, sikurse edhe për rolin e zgjerimit të NATO-s në këtë rajon të Europës.

Konteksti i temave për t’u diskutuar:

Derisa Shqipëria është anëtare e NATO-s që nga viti 2009, Mali i Zi duket se është fazën krejtësisht të fundit për anëtarësim të plotë në NATO. Maqedonia, në anën tjetër, ka humbur mundësinë të bëhet anëtare e NATO-s në vitin 2009 për shkak të çështjes së pazgjidhur me Greçinë në raport me problemi edhe më tutje të hapur bilateral, të njohur si “çështja e emrit të Maqedonisë”.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme