Në këto vende pensionistët marrin pension 100% të pagës

Pensionistët në Holandë, Turqi dhe Kroaci marrin më shumë se 100% të pagës së punës kur dalin në pension.

Në të vërtetë, pensionistët holandezë dhe turq marrin respektivisht 101% dhe 102%, por kroatët marrin 129%.

Kjo sipas Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD), e cila analizoi të dhënat nga 35 vendet e saj anëtare dhe një numër vendesh të tjera.

Të dhënat, të hartuara si pjesë e pensioneve të OECD-së në një raport të vitit 2017, tregojnë gjithashtu se India (99%), Portugalia (95%) dhe Italia (93%) kanë norma pensionesh shumë konkurruese.

Në anën tjetër të shkallës, pensionistët në Mbretërinë e Bashkuar vuajnë nga marrëveshja më e keqe e çdo vendi të OECD, duke marrë vetëm 29% të pagës së punës kur dalin në pension.

Për ta vënë këtë në perspektivë, mesatarja e OECD është 63% dhe mesatarja për shtetet anëtare të BE është 71%, raporton “ScanTv”.

Norma e pensioneve në Shtetet e Bashkuara është 49%, ndërsa në Kinë, e cila është shtëpia e më shumë se 1.4 miliard njerëzve, norma është 83%, tregojnë të dhënat e OECD.

Për të luftuar çështjet, shumë vende, duke përfshirë disa vende anëtare të BE dhe vendet e OECD, po rrisin moshën në të cilën burrat dhe gratë mund të dalin në pension.

Në Britaninë e Madhe, për shembull, mosha e pensionit shtetëror do të rritet për të dy, burrat dhe gratë për të arritur në 66 deri në tetor 2020.

Qeveria po planifikon edhe rritje të mëtejshme, të cilat do të rritin moshën 66-67 midis viteve 2026 dhe 2028.

Këtë vit, Mbretëria e Bashkuar gjithashtu e bëri të detyrueshme që punëdhënësit të ofrojnë një skemë pensionesh në vendin e punës për personelin e moshës 22 vjeç e sipër, të cilët fitojnë së paku 10,000 ($ 13,980) në vit.

Por ekspertët thonë se rritja e moshës së daljes në pension nuk do të jetë e mjaftueshme për të kapërcyer hendekun global të pensioneve dhe nxitin politikëbërësit në mbarë botën të marrin në konsideratë një sërë masash të tjera.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme