Në Oslo ndalohet përdorimi i makinave me motor dizel

Me shtimin e ndotjes së ajrit në kryeqytetin Oslo të Norvegjisë ndalohet edhe përdorimi i makinave me motor dizel brenda kufijve të kryeqytetit.

Ndërkaq nuk është dhënë ndonjë datë e caktuar se sa do të zgjasë ndalesa që hyri në fuqi duke filluar prej datës 17 janar.

Bëhet e ditur se makinat e transportit publik, taksitë dhe disa makina transportuese nuk janë të përfshira në këtë ndalesë.

Pronarët e makinave dizel, të cilët nuk iu përmbahen ndalesës do të detyrohet të paguajnë gjobën prej 1 mijë 500 krunave norvegjeze.

Zyrtarët e bashkisë, të cilët filluan me inspektim në ditën e parë të hyrjes në fuqi të këtij ligji, deklaruan se ngasësit, të cilët nuk iu përmbahen kësaj ndalese, sot nuk do të gjobiten, por vetëm do të paralajmërohen në lidhje me ndalesën, ndërkaq duke filluar nga dita e nesërme do të fillojnë edhe me gjobitje.

Në dhjetor të vitit të kaluar kryetarët e bashkive të Parisit (Francë), Meksikos (Meksikë), Madridit (Spanjë) dhe Athinës (Greqi) me anë të vendimit të përbashkët të marr kanë bërë se deri në vitin 2025 do të ndalojnë përdorimin e të gjitha llojeve të makinave me motor dizel.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme