Një hap para aktakuzave të Speciales

Më së largu në javën e parë të muajit maj do të krijohen rrethana ligjore që do t’ia mundësojnë Gjykatës Speciale të nisë ndjekjen dhe gjykimin e personave që pretendohet t’i kenë kryer krimet që senatori Dick Marty i ka listuar në një raport, i cili gjashtë vjet më parë ka marrë edhe vulën e Këshillit të Evropës, shkruan sot Koha Ditore. Kjo, shkaku i një vendimmarrjeje që ka ndodhur në Speciale.

Gjykata ka miratuar Rregulloren e Procedurës dhe të Provave, në mungesë të të cilit dokument nuk janë shpallur deri tash aktakuzat e para. Rregullorja i është nënshtruar edhe kontrollit kushtetues, pas të cilit shqyrtim do të hyjë në fuqi. Lajmin për këtë e ka konfirmuar të martën vetë Specialja nëpërmjet një komunikate shtypi.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme