Paga mesatare në dhjetor në Maqedoni, 23.850 denarë (400 euro)

Neto rroga e paguar mesatare mujore për një të punësuar, në dhjetor të vitit 2017 ishte 23.850 denarë dhe është më e lartë për 1,7 për qind nga dhjetori i vitit 2016, deklaroi Enti shtetëror për statistikë.

Rritja ka të bëjë, para së gjithash, në rrogën më të lartë të paguar në sektoret: Veprimtari tjera shërbyese (9,8%), Industria përpunuese (9,3%) dhe Objekte për strehim dhe veprimtari shërbyese me ushqim (8,9%).

Rritja është vërejtur edhe në sektoret: Informacione dhe komunikime (13,7%), Veprimtari profesionale, shkencore dhe teknike (10,6%) dhe Industrinë përpunuese (10,3%).

Në dhjetor të vitit 2017, 1,2 përqind e të punësuarve në Republikën e Maqedonisë nuk kanë marrë paga.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme