Për një vit, 111 vajza shqiptare janë martuar me maqedonas (Video)

Martesat e përziera ndërmjet çifteve nga nacionalitete dhe religjione të ndryshme janë aktuale edhe në Maqedoni.


Nga një hulumtim të kryer në vitin 2015 është vërtetuar se shumë më tepër vajza shqiptare janë martuar për maqedonas se sa vajza maqedonase për shqiptarë.

Konkretisht sipas këtyre të dhënave 111 shqiptare janë martuar për maqedonas, kurse vetëm 17 vajza maqedone janë martuar me shqiptarë.

111-17-shqiptarka

Por ky numër aq i madh ka të bëjë më së shumti me martesat e vajzave nga Shqipëria për djem të nacionalitetit maqedonas.

Emisioni “Në anën e njëjt” prezanton rastin shqiptares Zana nga Shkupi dhe Gogo Jovçevskit poashtu nga Shkupi që kan 20 vite martesë. Gjithashtu në kuadër të këtij emisioni prezantohen rastet e martesave të vajzave nga Shqipëria dhe maqedonasve nga Maqedonia.

Në emisionin “Në anën e njëjt-Na ista strana” për çështjen e martesave të përziera janë pyetur edhe përfaqësues të 3 religjioneve, shkruan Tetova1.mk

Për më shumë shikoni videon në vazhdim:

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme