Personat që vuajnë nga kanceri dhe kalojnë në depresion janë më të rrezikuar të vdesin më herët

Sipas një studimi të fundit, gratë të cilat janë të diagnostikuara me kancer cervikal dhe kalojnë nëpër ngjarje të rënda në jetë, siç është divorci janë më rrezikuara të vdesin më herët, shkruan Dailymail.

Sipas një studimi të bërë nga një grup shkencëtarësh në Suedi, gratë me kancer cervikal, të cilat kalojnë nëpër situata stresi janë 55% më të rrezikuara të vdesin. Sipas shkencëtarëve, ky studim tregon edhe një herë ndikimin që gjendja psikike ka në progresin e kancerit.

Në këtë studim u përdorën informacionet e 25.000 grave të diagnostikuara me këtë lloj kanceri gjatë periudhës 2002 dhe 2011. Këto informacione përfshinin gjendjen psikike të tyre, statusin martesor dhe stadin e kancerit. Shkencëtarët vërejtën se gratë, të cilat ishin përballur me situa

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme