Pesë miliarderët më të rinj në botë

Forbes publikoi ​​një listë të njerëzve më të pasur në botë. Ajo që tërhoqi vëmendje të veçantë ishte se midis miliarderëve kishte disa të rinj.

Aktualisht, miliarderët më të rinj janë Alexandra Andresen, e cila është njëzet e një dhe motra e saj, Katarina, njëzet e dy vjeçare, Pasuria e secilës ishte vlerësuar në 1.4 miliard dollarë.

Nga pesë miliarderët më të rinj, tre jetojnë në Norvegji.

Pas largimit nga Harvardi, koloneli dhe vëllai i tij e themeluan Stripin, një shërbim amerikan për pagimin e shërbimeve online. Edhe pse të lindur në Irlandë, ata punojnë dhe jetojnë në San Francisko, ku është vendosur kompania. Vlera e kompanisë së tyre vlerësohet në 9.2 miliardë dollarë.

Ivan Spiegel (27) – 4.1 miliardë dollarë

Spiegel dhe shoku i tij i Stanfordit në vitin 2011 krijuan një aplikacion për ndarjen e fotografive Snapcet. Kur aplikimi i tyre u bë një nga më të famshmet dhe më të kërkuarit, Spiegel u bë drejtori më i ri ekzekutiv i ndërmarrjes publike. Rreth 170 milionë njerëz përdorin Snapcet çdo ditë

3. Gustav Magnour Vico (24) – 1.9 miliardë dollarë

Magnour zotëron pothuajse gjysmën e kompanisë norvegjeze të peshkimit «Salmar», një nga prodhuesit më të mëdhenj të salmonit në botë. Babai i tij, Gustav Vico, i cili ende drejton kompaninë, i dha atij një aksion më 2013. Ndërsa babai i tij menaxhon kompaninë, Gustav angazhohet të investojë në sende të luajtshme dhe startups.

2. Katarina Andresen (22) – 1.4 miliardë dollarë

Miliarderja e dytë më e re në botë është motra më e madhe e familjes Andersen, Catherine. Të dy motrat trashëguan 42 për qind të kompanisë së investimeve familjare Fried. Babai i tyre ende e menaxhon kompaninë.

1. Alexandra Andersen (21) – 1.4 miliardë dollarë

Motra e vogël Andersen është miliardere më i re në botë, me 21 vjetët e saj. Kompania e tyre është një investitor aktiv në tregjet nordike të aksioneve.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme