Qytetet misterioze në Kinë

Sakte.net 13/08/2016  ora 10:59

 

Në Kinë ka qindra qytete kanë pothuajse çdo gjë  që nevojitet për një mënyrë jetese moderne, urbane: komplekset e apartamenteve shumëkatëshe, gradaçela dhe madje edhe artin publik. Aty mund të gjesh çdo gjë, përveç një faktori shumë të rëndësishëm: njerëzit.

Këto qytete misterioze – dhe pothuajse tërësisht bosh – janë pjesë e planit të Kinës për të zhvendosur 250 milionë qytetarë, të cilët aktualisht jetojnë në zonat rurale, në ato urbane duke nisur nga viti 2026, dhe vende si Kangbashi tashmë është përgatitur për t’u pushtuar.

Pjesa më e madhe e këtyre superqyteteve do nevojiten 15-25 vite para se të popullohen tërësisht.

Qytetet fantazmë të Kinës

 

 

 

 

 

 

 

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme