Sejdiu: Mustafa s’është i interesuar të punojë për vendin e qytetarët

Përfaqësuesit e Lëvizjes Vetëvendosje, thonë se askush nga partitë politike opozitare, nuk është kundër demarkacionit të kufirit me Malin e Zi, e aq më pak kundër procesit të liberalizimet të vizave, por sipas tyre, opozita është kundër faljes së 8,200 hektarëve të tokë.

Dardan Sejdiu, nënkryetar në Lëvizjen Vetëvendosje, ka thënë për Radion Evropa e Lirë, se profesorë të së drejtës ndërkombëtare, gjeografë e shumë ekspertë i kanë dhënë fakte, se procesi i demarkacionit që është tani, është i gabuar dhe në dëm të Kosovës.

“Ne nuk jemi kundër demarkacionit, por ky demarkacion duhet të bëhet siç duhet, në përputhje me parimet e së drejtës ndërkombëtare në përputhje me interesat e Kosovës dhe në përputhje me interesat tona të përgjithshme për të pasur fqinjësi të mirë me Malin e Zi. Nëse e bëjmë demarkacionin me këso gabime, po krijojmë telashe për të ardhmen. Sa i takon liberalizmit të vizave, kryeministri duhet ta luftojë korrupsionin dhe krimin e organizuar, gjë që nuk e bën”, është shprehur Sejdiu duke shtuar se kryeministri me deklaratat e tij, si ato të fundit, është duke i ofenduar qytetarët.

Sipas Sejdiut, kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, nuk është i interesuar që të punojë për vendin e qytetarët. Kryeministri, ka thënë Sejdiu, është i interesuar që të bëjë propagandë e etiketime.

“Prej ardhjes së tij në pushtet, në 23 herë e kemi thyer Kushtetutën, me marrëveshjen për ‘Zajednicën’, kemi falur 8,200 hektarë tokë. Dje e kemi dënimin prej 5 milionë eurosh për skandalin e pasaportave në Ministrinë që e udhëheq Skënder Hyseni. Ky kryeministër e ka kohën që të dorëhiqet, sepse për çdo ditë më shumë e qëndrimit të tij në pushtet, Kosova humb edhe territor, edhe miq, edhe buxhet”, ka theksuar Sejdiu.

Marrëveshja për demarkacionin e kufirit me Malin e Zi, së shpejti pritet të marrë një përgjigje definitive nga Kuvendi i Kosovës. Opsionet janë ratifikimi apo anulimi i saj.

Pas shumë deklaratave për dhe kundër, të shprehura kryesisht nëpër media, më 3 gusht, pritet që për herë të parë të ketë një ballafaqim të fakteve dhe argumenteve ndërmjet mbështetësve të Marrëveshjes aktuale, që është nënshkruar me autoritetet e Malit të Zi që nga fundi i gushtit të vitit të kaluar në Vjenë dhe atyre që e kundërshtojnë atë.

Debati në formë tryeze është thirrur nga Kryesia e Kuvendit, ku janë ftuar edhe ekspertë dhe përfaqësues të shoqërisë civile. Kjo tryezë nuk ka karakter vendimmarrës, por llogaritet se do t’i paraprijë seancës vendimmarrëse në Kuvend.

Lini Një Koment

Shiko t'gjithë komentet

Veq Lexuesit e regjistruar mund të komentojnë