Serbia investon miliona në ushtri, Vulin me deklaratë që alarmon vendet e Ballkanit

Ministri i Mbrojtjes Aleksandër Vulin, tha se ngritja e cilësisë së jetës për anëtarët e ushtrisë përmirëson cilësinë e jetës së çdo qytetari.

Vulin e bëri këtë deklaratë kur vizitoi shkollën e konviktit të gjimnazit ushtarak në Beograd.

Sipas tij, veprat janë “ashtu siç duhet dhe fëmijët do të jenë në gjendje të kryejnë mësimin shumë shpejt dhe të jetojnë në kushtet më të mira të mundshme.”

“Edukimi ushtarak do të vazhdojë të zhvillohet dhe ideja jonë është që të investojmë më shumë para dhe më shumë vëmendje në arsimin ushtarak, dhe këtë vit do të jemi në gjendje të themi se do të kemi një numër më të madh të studentëve, departamenteve dhe udhëzimeve të përshtatshme që do t’u sigurojmë atyre dhe mënyrën se si do t’i plotësojmë nevojat e ushtrisë serbe,” tha Vulin.

Ai tha se rritja e cilësisë së jetës së pjesëtarëve të Forcave të Armatosura Serbe “rrit cilësinë e jetës së çdo qytetari.”

“Dua që çdo prind të dijë se kur ai na dërgon një fëmijë në një shkollë të mesme ose akademi, ai do të jetë i arsimuar, duke jetuar dhe duke punuar në përputhje me standardet më të larta të mundshme, do të ketë strehimin më të mirë, ushqimin më të mirë dhe profesorët më të mirë dhe të gjitha mundësitë për arsim cilësor, për të përparuar dhe për t’u bërë vërtet krenar për ushtrinë dhe vendin e saj,” tha Vulin.

Sipas tij, këtë vit, rreth 300 milion dinarë u ndanë për Akademinë Ushtarake, dhe për Gjimnazin Ushtarak, më shumë se 30 milion dinarë u ndanë për fazën e parë të punimeve, raporton “b92”, transmeton Periskopi.

Rektori i Mbrojtjes gjeneralmajor Mladen Vuruna tha se punimet e ndërtimit dhe të infrastrukturës në Gjimnazin Ushtarak të Ushtrisë po përparojnë dhe se së bashku me punët e kryera në Akademinë Ushtarake “ofrojnë kushte të shkëlqyera për studentët e Gjimnazit Ushtarak dhe Shkollën Ushtarake Profesionale Profesionale për Kadetët e Ushtarakëve akademinë dhe Fakultetin e Mjekësisë të Akademisë Ushtarake.“/Periskopi/

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme