Shefi i AKI-së dikur ishte asistent i kryetarit të Kuvendit

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, bashkë me kryeministrin e vendit, Isa Mustafa kanë emëruar drejtorin e ri të Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë (AKI).

Më poshtë mund ta lexoni biografinë e shefit të ri të AKI-së të publikuar në ueb-faqen e Ministrisë së Punëve të Brendshme, ku së fundi ishte sekretar i përgjithshëm, njofton Telegrafi

Emri: Driton

Mbiemri: Gashi

Data e lindjes: 30. 08. 1977

Vendlindja: Prishtinë

Gjendja civile: I martuar

Edukimi:

  • Shkollën fillore dhe të mesme e kreu në Prishtinë;
  • 2001- 2004: Fakulteti për shkenca politike-Universiteti i Prishtinës;
  • 2010 – 2012: master në Shkenca Politike, South East Europian University Maqedoni.

Përvoja e Punës:

  • Tetor 2010 – qershor 2013 – Drejtor i Departamentit për Siguri Publike MPB;
  • Qershor 2008 – tetor 2010- Këshilltar i UNDP në MPB për çështje të anti-trafikimit;
  • Shkurt deri qershor 2008- Konsulent i UNDP për Strategjinë anti-trafikim me qenie njerëzore;
  • Tetor 2005- shkurt 2008- Zyrtar i lartë për Siguri Publike-Zyra e Kryeministrit;
  • Korrik 2004- shkurt 2005- Zëvendësdrejtor për hulumtime kualitative të opinionit publik- Qendra për Studime Politike
  • Qershor 2002 – shkurt 2003- Asistent i Shefit të Grupit Parlamentar-Kuvendi i Kosovës.