Shtyhet seanca e gjykimit për ‘babën’

Seanca ku Enver Hasani akuzohet në lidhje me përkthimin e librave për UP-në është shtyrë për mungesë të prokurores.

Seanca e paraparë të mbahej sot në rastin ku Enver Hasani dhe dy persona të tjerë po akuzohen lidhur me përkthimin e librave për Universitetin e Prishtinës u shty për një datë tjetër.

Arsye për shtyrjen e seancës u bë një kërkesë më shkrim e prokurores së Prokurorisë Speciale Drita Hajdari, e cila kërkoi nga Gjykata Themelore që të shtyjë seancën për shkak të një udhëtimi zyrtar jashtë vendit.

Sipas aktakuzës së prokurorisë, Enver Hasani në cilësinë e rektorit të UP-së, Hakif Veliu si shef i Zyrës së Prokurimit në UP dhe Albert Rakipi si drejtor i Institutit për Studime Ndërkombëtare (ISN), si persona zyrtarë dyshohen se kanë falsifikuar kontratën origjinale “Përkthimi i Librave nga Gjuha Angleze në Gjuhën Shqipe për Nevojat e Universitetit të Prishtinës” të datës 5 dhjetor 2008.

Në kontratë vlera e saj ishte përcaktuar 500 mijë euro, ndërsa çmimi i pagesës për njësi -1000 fjalë 12.65 euro.

Aktakuza i ngarkon të pandehurit se, sipas marrëveshjes paraprake, kanë lidhur një kontratë të re në të cilën kanë shfrytëzuar numrin e njëjtë të protokollit dhe datën e njëjtë të kontratës origjinale duke ndryshuar nenin 17 të kontratës, ashtu që në vend të çmimit për njësi-1000 fjalë 12.65 euro, kanë shënuar çmimin për njësi -1000 karaktere 12.65 euro.

Në aktakuzë pretendohet se ky ndryshim çmimi i ka mundësuar përfitim më të madh Institutit për Studime Ndërkombëtare.

Enver Hasani, Hakif Veliu e Albert Rakipi janë deklaruar të pafajshëm për akuzat me të cilat ngarkohen.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme