SKANDALOZE! Imri Ahmeti fillon blerjen e deputeteve me shkelje ligjore

Dje, nëpër mes një komunikate nga Partia demokratike dega në Lipjan denoncon veprimet jashtë ligjore dhe korruptive të kreut të Komunës së Lipjanit Imri Ahmetin. Më tej thuhet se Komuna e Lipjanit vazhdon me shkeljet ligjore gjatë procedurave të rekrutimit Komuna e Lipjanit, përkatësisht Drejtoria për Shëndetësi dhe Përkujdesje Sociale vazhdon me shkeljet ligjore të njëpasnjëshme gjatë procedurave të rekrutimit duke injoruar totalisht legjislacionin në fuqi. Sot, më datë 31.03.2017, në lokacionet e QKMF-së, komisioni intervistues ka intervistuar kandidatë për vendin e punës Teknik Medicinal, përderisa Komuna e Lipjanit nuk ka hapur fare konkurs publik për këtë vend të lire të punës, madje në ueb-faqen zyrtare të Komunës nuk figuron fare shpallja e konkursit, dhe si rrjedhim është bërë shkelje flagrante e Ligjit Nr.03/L-212 I Punës, përkatësisht nenet 5 dhe 8 të Ligjit ku përcaktohet qartë procedura për punësimin në sektorin publik! Thuhet në komunikatë që transmeton Lipjani.info.

 

Gjithë kjo situate është krijuar për të punësuar bashkëshorten e Shefit të shërbimit të Emergjencës në Lipjan, i cili është edhe asamblist në Kuvendin e Komunës. Pas situatës së krijuar politike në institucione, në Komunën e Lipjan, asamblisti në fjalë duke shfrytëzuar pozitën e krijuar, ka afruar raportet me Drejtorin e DSHPS-së dhe Kryetarin e Komunës, duke bërë pazare me pozitën e tij për të punësuar bashkëshorten e tij e cila është Kandidate në Konkurs. Ne si sektor profesional në kuadër të PDK-së i dënojmë ashpër këto veprime të kundërligjshme që po e përcjellin çdo ditë sektorin e shëndetësisë nga ana e organeve komunale, dhe do t’i shfrytëzojmë të gjitha mekanizmat ligjorë për të luftuar sistemin anarkik që ka instaluar kjo qeverisje e keqe. Ne do t’i drejtohemi organeve kompetente të drejtësisë për të hetuar këtë rast, në mënyrë që legjislacioni në fuqi të jetë i zbatueshëm për të gjithë, pa dallim.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme