Sondazh: Kosovarët më të gatshëm se serbet për luftën NATO kundër Rusisë

Gallup International ka kryer një sondazh në nivel evropian, që tregon gadishmërinë e popujve për të luftuar për vendin e tyre, transmeton gazetametro.net


Kosovarët ju janë përgjigjur sondazhit se 58 për qind janë të gatshëm të luftojnë, në rast të një lufte NATO kundër Rusisë, që tregon gadishmëri më të lartë se serbet që janë përgjigjur, 46 përqind.

Turqit dhe Finlandezët që kufizohen me Rusnë janë më të gatshëm për të vdekur për vendin e tyre, 73 përiqnd.

Ndërsa, holandezët nuk janë të interesuar për luftë, 15 përiqnd.

Shifrat e gadishmërisë të deklaruar pro luftës për vendin e tyre mund ti shikoni në hartën poshtë. Në ballkan më së paku të disponuar për luftë janë sllavët e Maqedonisë me 34 përqind /gazetametro.netharta