Tërmeti i fortë e shkundi Malin e Zi, e gjithë Dalmacia u trondit: ‘Ishte e tmerrshme! I shkurtër, por i fortë’

Tërmeti ra në orën 23:18 minuta, dhe epiqendra e tij ishte shtatë kilometra në veri të Herceg Novi.

Një tërmet i fortë me madhësi 4.7 sipas Richter tronditi Malin e Zi të shtunën në mbrëmje, raporton Shërbimi Sizmologjik Kroat. Ai ra në orën 23:18 minuta, dhe epiqendra e tij ishte shtatë kilometra në veri të Herceg Novi.

U ndie në të gjithë Dalmacinë Jugore, nga Konavle në Baška Voda, dhe sipas aplikimit të Qendrës Sizmologjike Euromesdhetare, përdoruesit raportojnë se ishte i fortë, por e shkurtër.

“Në Herceg Novi, duke ikur nga shtëpia. Ishte shumë i frikshëm, por i shkurtër” – shkruan dëshmitarët, të cilët kryesisht komentuan se tërmeti zgjati rreth pesë sekonda.