Vjen paralajmërimi i parë i Zhbogar për Maqedoninë

Euroambasadori i ri BE-së në Maqedoni, Samuel Zhbogar, ka deklaruar se Maqedonia duhet ta kuptojë seriozisht rekomandimin nga Gjykata Evropiane e Auditorëve për ulje të mundshme ose ndërprerje të fondeve të BE-së për Maqedoninë.

Ai këshillon që vendi të jetë rigoroz në zbatimin e reformave me të cilat zbatohen nga fondet evropiane.

“Çdo gjë ka të bëjë me mënyrën e parave që është shpenzuar nga fondet evropiane.

 

Disa muaj më parë ne Komisioni kemi tërhequr një pjesë të parave të destinuara për Maqedoninë, për shkak se disa nga reformat nuk janë bërë, thjesht projektet nuk ishin gati.

Ka afate për përgatitjen e projekteve dhe në qoftë se ata nuk respektohen, ne duhet t’i destinojmë ato para diku tjetër”, ka thënë Samuel Zhbogar në një intervistë për “Alsat-M”.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme