Zyra e BE-së: Sfidat më të mëdha në Gjyqësi janë luftimi i korrupsionit dhe krimit të organizuar

E deleguara e shefës së BE-së, Nataliya Apostolova, në fjalimin e saj në konferencën vjetore të prokurorëve ka thënë se duke iu referuar raporteve të vitit 2016 sfidat më të mëdha në Gjyqësi janë luftimi i korrupsionit dhe krimit të organizuar.

 

Luftimi efektiv i korrupsionit të nivelit të lartë, korrupsionit dhe terrorizmit janë disa nga prioritetetet dhe synimet që prokurorët duhet t’i realizojnë.

BE-ja është e vedishmë mbi problemet që sistemi prokurorial i ka si: Trysnitë mbi prokurorët, lëndët e grumbulluara etj  zvogëlojnë efektivitetin e punës së prokurorëcve- tha ndër të tjera e deleguara e Apostolova-s.

“BE do të vazhdojë të mbështesë sistemin Prokurorial të Kosovës si misionin e Eulex-it por edhe mekanizma të tjera që e kanë për qëllim të forcojnë sistemin Prokurorial në Kosovë”- tha e deleguara e Apostolova-s.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme