27 vjet nga pushtimi i RTP-së

27 vite më parë pushtuesi ndërpreu sinjalin e RTP-së

Radiotelevizioni i Prishtinës (RTP) u pushtua dhunshëm nga forcat e mëdha policore më 5 korrik të vitit 1990.

Ndërhyrja e forcave policore serbe, ndodhi vetëm 3 ditë pas shpalljes së Deklaratës së 2 Korrikut nga delegatët e Kuvendit të Kosovës. Pas kësaj ndërhyrjeje, punëtorët shqiptarë u larguan nga vendet e tyre të punës dhe u ndërpre transmetimi programor në gjuhën shqipe.

Pas kësaj, masat e dhunshme u vendosen në të gjitha ndërmarrjet shoqërore dhe nga vendet e punë së tyre u larguan qindra-mijëra shqiptarë.

 

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme