29 tempujt e jashtëzakonshëm në botë

Sakte.net / e Premte 23 Shtator 2016/ 10:43

Në mbarë botën ka tempuj që na e kujtojnë se shenjtëria është universale për të gjithë njerëzit. Pavarësisht se cilit konfesion i takojmë, ne të gjithë kemi të njëjtat vlera: çdo religjion ka të bëjë me dashurinë dhe përkushtimin ndaj llojit njerëzor.

Në vazhdim ju sjellim një listë  të tempujve të ndryshëm, të cilët janë njësoj të shenjtë dhe të bukur. /NGJYRA.COM/

29. Borgund, Sognefjord, Norvegji

tempulli bet 029

28. Wat Rong Khun, Chiang Rai,  Tajlandë

tempulli bet 028

27. San Miguel de Lillo, Oviedo, Spanjë

tempulli bet 027

26. Tempulli i Qiellit, Pekin, Kinë

tempulli bet 026

25. Sri Ranganathaswamy, Srirangam, Indi

tempulli bet 025

24. Prambanan, Central Java, Indonezi

tempulli bet 024

23. Haja Sofia, Turqi

tempulli bet 023

22. Hallgrímskirkja, Rejkjavik, Islandë

tempulli bet 022

21. Borobudur, Magelang, Java, Indonesi

tempulli bet 021

20. Swayambhunath Stupa, Katmandu, Nepal

tempulli bet 020

19. Kisha e Breidavikut, Islandë

tempulli bet 019

18.  Xhamia Nasir Al-Mulk, Shiraz, Iran

tempulli bet 018

17. Angkor Wat, Provinca Siem Reap, Kamboxhia

tempulli bet 017

16. Xhamia Jamehe Isfahanit, Iran

tempulli bet 016

15. Taxh Mahalli, Indi

tempulli bet 015

14. Bazilika e Zemrës së Shenjtë, Paris, Francë

tempulli bet 014

13. Kisha e Zonjës Mari, Bled, Slloveni

tempulli bet 013

12. Tempulli  KiyomizuDera, Kioto, Japoni

tempulli bet 012

11. Shpellat Batu, Gombak, Malajzi

tempulli bet 011

10. Tempulli Ulun Danu, Candi Kuning, Bali, Indonezi

tempulli bet 010

9. Xhamia e Madhe e sheikut Zayed, Abu Dabi, EBA

tempulli bet 009

8. Katedralja e Shën Paulit, Londër, Angli

tempulli bet 008

7. Panteoni, Romë, Itali

tempulli bet 007

6. Bagan, Rajoni Mandalay, Mianmar (Birmani)

tempulli bet 006

5. Khao Sam Roi Yot, Tajlandë

tempulli bet 005

4. Xhamia e Hasanit II, Kazablanka, Marok

tempulli bet 004

3. Phetchaburi, Tajlandë

tempulli bet 003

2. Katedralja e Këlnit, Gjermani

tempulli bet 002

1. Katedralja e Milanos, Itali

tempulli bet 001

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme